Eurosport är en stor sportkanal som funnits med många år nu. Redan 1989 grundades den av det amerikanska bolaget Discovery Communications och har växt i hela världen. Eurosport är en självklarhet för många sportfantaster och idag har den även bytt namn till Eurosport 1 med systerkanalerna Eurosport 2, Eurosport 1 HD och Eurosport 2 HD samt Eurosport News. Huvudkontoret i Europa ligger i London och även utanför Paris. Även i Sverige finns den del som distribuerar svenskt innehåll i Sverige. Det kontoret ligger i Sundbyberg och var hotat till nedläggning en tid men omstrukturerades och relanserades för att efterlikna de andra Eurosport-kanalerna mer.

Eurosport 2 – för den nya generationen

2010 lanserades Eurosport på svenska med svenska kommentatorer för att få svenska sportfans att känna igen sig. Vill man sikta in sig på fotboll så kan det vara en bra idé att skaffa sig Eurosport 2 som fokuserar mer på den yngre generationen och har många lagsporter på sin agenda. Även stora basketligan NBA , MMA och lacrosse kan ses här om man har lust. I övrigt kan du följa alla stora fotbollsligor i världen.

Eurosport Player

För den som är på språng och inte vill vänta med att bänka sig framför tv:n på kvällen, kan man köpa prenumerationstjänsten Eurosport Player som innebär att man laddar ned en app och kan utnyttja Eurosports sändningar via webben. Den har stöd för Chromecast och har enbart funnits tillgänglig sedan 2015.

Eurosports popularitet

Det har visat sig att Eurosport är den ledande kanalen för sport och fotboll och antalet ökar. Dock får naturligtvis Eurosport också mer och mer konkurrens från andra aktörer som erbjuder gratis livestreaming och liknande, men trots detta har Eurosport lyckats behålla sin tv-publik och även utökat sitt sortiment i bl. a. fotboll. 2013 köpte man rättigheterna till tyska Bundesliga men även andra ligor och mästerskap som de afrikanska mästerskapen.